IZBRANI TERAN

Iz grozdja trte refošk, pridelanega na kraški zemlji terra rossa, bogati z minerali in železom, smo pridelali izbrani teran PTP.
Izbrani teran je vino intenzivne rdeče barve, s sadno cvetico, ki spominja na zrele sadeže malin, robidnic in gozdnih jagod. Vino je polno in prijetnega okusa, z nekoliko višjimi kislinami. Bogato je z rdečimi barvili, imenovanimi antociani, ki ugodno vplivajo na zdravje in dokazano preprečujejo nastanek srčno-žilnih obolenj, saj zavirajo nastanek ateroskleroze in v krvi znižujejo škodljivi holesterol (LDL).
Izbrani teran priporočamo k zorjenemu pršutu in ostalim suhomesnatim izdelkom, zrelemu siru in jedem iz rdečega mesa.

 

VITOVSKA

Vitovska je vino, pridelano iz istoimenskega grozdja avtohtone kraške sorte, križanke med glero in malvazijo. Vino je elegantno, z zmerno alkoholno stopnjo in poudarjeno mineralnostjo. Zori v sodih iz nerjavečega jekla, kar pri vinu ohranja svežino in sadnost. Prevladuje vonj poljskih cvetic ter hruške viljamovke.
Najbolje se ujema z ribami, belim mesom, svežim sirom in zelenjavo.

 

 

MALVAZIJA

Malvazija je aromatična sorta grozdja, njeno vino pa zlato rumene barve. Elegantno, harmonično, mineralno vino polnega okusa zori deloma v sodih iz nerjavečega jekla in deloma v lesenih akacijevih sodih. V vinu prevladujejo sadno cvetne note.
Malvazija se odlično poda k beli ribi, školjkam, rakom, perutnini in nepikantnim sirom.

 

 

CUVEE

Cuvee je rdeča zvrst iz vin teran, cabernet sauvignon in merlot. Vino je intenzivne temno rdeče barve z vonjem po zrelih gozdnih sadežih in začimbah. Teran daje vinu svežino, cabernet sauvignon izrazitejše tanine, merlot pa vse skupaj zaokroži v elegantno vino z dolgim pookusom. Cuvee priporočamo k zorjenim suhomesnatim izdelkov in jedem iz rdečega mesa in divjačine.

 

CABERNET SAUVIGNON

Vino temno rdeče barve z vonjem po zrelih rdečih sadežih s prevlado češnje in dolgega pookusa je tri leta zorelo v različno velikih lesenih sodih. Vino, ki vam bo ostalo v spominu po njegovi bogati strukturi, priporočamo k jedem iz rdečega mesa in zorjenim sirom.

MERLOT

Elegantno, rdeče vino, srednje globoke rubinaste barve, je zorelo v lesenih hrastovih sodih pet let. Cvetica vina spominja na kavo, čokolado in temno rdeče sadeže. Prijetne kisline poudarijo sadni naboj vina. Priporočamo ga k mesu z žara, testeninam in čokoladnim sladicam.